Receptuur van: Menu januari 2014

Aantal personen

  • 15 personen

Ingrediënten

    Soep

    • 4 Liter gevogeltebouillon
    • courtbouillon van mosselen
    • restjes lasagne in sliertjes
    • restjes van champions, paddestoelen en groenten
    • knoflook
    • gemberpoeder
    • bosui
    • Parmezaanse kaas

    Omschrijving

    Soep

    Verhit de bouillon met de kruiden tot tegen het kookpunt. Voeg alle restjes toe en laat door en door heet worden. Breng op smaak met gemberpoeder. Snij de knoflook in plakjes en frituur die.

    Eindbewerking en presentatie

    Serveer de soep in hete borden. Bestrooi licht met geraspte Parmezaanse kaas en garneer met knoflook en bosui.

    We drinken erbij:

    Frattasi Beneventano Campania Fiano 2011

    Masseria Frattasi is een klein wijndomein in het achterland van Napels, in Campanië. Op hoog gelegen wijngaarden verbouwt eigenaar Pasquale Clemente hier op biodynamische wijze autochtone druivensoorten. De streek rond het plaatsje Benevento is kalkrijk en vulkanisch. In combinatie met de koelte in de wijngaard zorgt dit ervoor dat de wijnen, ondanks de Zuid-Italiaanse herkomst een heerlijke frisheid hebben.

    Zoals deze Fiano, bekend geworden in het dorpje Avellino. De wijngaarden liggen op zo’n 380 meter hoogte. De druiven worden half september, met de hand geoogst. Met name voor de Fiano kiest Pasquale meer zandrijke bodemsoorten uit. Het rendement van de wijnstokken is laag. Fruitig en jeugdig van geur met frisse nuances van bloemen en groene appel. De smaak is zacht, rond en licht kruidig en sappig van afdronk.