Receptuur van: Menu januari 2011

Aantal personen

  • 15 personen

Ingrediënten

    Linzen

    • 500 gram gele linzen
    • 2,5 Liter gevogeltebouillon
    • 3 tl kurkuma

    Tomatenmengsel

    • 3 el olie
    • 3 teentjes knoflook
    • 2 tl rood chilipoeder
    • 6 tomaten uit blik
    • zout

    Eindbewerking en presentatie

    • 2 tomaten
    • korianderblaadjes

    Omschrijving

    Linzen

    Breng de linzen met bouillon en kurkuma aan de kook. Laat 20-30 minuten zachtjes koken tot ze zacht zijn. Het moet de consistentie hebben van risotto.

    Tomatenmengsel

    Fruit de fijn gesneden knoflook 2 minuten in olie. Voeg de chilipoeder toe en laat nog 1 minuut meebakken. Voeg de gehakte tomaten toe en laat pruttelen tot een dikke saus.

    Dompel de tomaten kort in kokend water en schil ze. Haal de pitjes en zaadlijsten eruit en snij ze in dunne reepjes.

    Eindbewerking en presentatie

    Meng de linzen en tomatenmengsel en laat 5 minuten pruttelen. Breng op smaak met zout. Lepel wat linzen in een soufflébakje. Garneer met korianderblaadjes en tomaatreepjes. Dien samen met de panir uit de wok en naan op.