Receptuur van: Menu juni 2013

Aantal personen

  • 15 personen

Ingrediënten

    Paling

    • 4 stuks gerookte palingfilets

    Pannacotta

    • 400 gram palinggraten
    • 1 Liter melk
    • 6 gram Lota

    Wasabicrunch

    • 25 gram panko
    • 10 gram wasabi furikake
    • 20 gram maltosec

    Appel

    • 1 stuks Granny Smith appel

    Omschrijving

    Paling

    Snijd de paling in fijne brunoise.

    Pannacotta

    Breng melk met palinggraten aan de kook en laat 30 minuten trekken. Zeef de graten uit de melk en voeg Lota, zout en peper toe. Breng opnieuw aan de kook en klop tot alles opgelost is. Verdeel de melk over de amuse glaasjes (laagje van 2 cm) en laat opstijven.

    Wasabicrunch

    Bak de panko in 2 eetlepels olie krokant en goudbruin. Laat afkoelen en uitlekken op keukenpapier. Roer de panko, wasabi en maltosec goed doorelkaar.

    Appel

    Schil de appel en snijd het in fijne brunoise. Doe direct over in een vacuümzak en trek vacuüm

    Eindbewerking en presentatie

    Verdeel gelijke delen appel en paling over de pannacotta. Schep ½ eetlepel wasabicrunch over het geheel.

    We drinken er bij

    Weisser burgunder trocken Weingut Ökonomierat Rebholz Pfalz, Duitsland
    weisser burgunder 100%

    Ökonomierat Rebholz is een beroemd en alom gerespecteerd wijnbedrijf in het zuiden van het Pfalz gebied. De geschiedenis van het wijngoed in Siebeldingen gaat terug naar de 16e eeuw. De familie Rebholz heeft het sinds meer dan 100 jaar in zijn bezit. Deze wijn komt van wijngaarden op een bodem van muschelkalk (kalksteen met fossiele zeeschelpen). De streng geselecteerde druiven ondergaan direct bij aankomst in de wijnkelders een koude inweking van 24 uur om de volle aromatische kracht van de schillen te benutten. De gisting vindt plaats op RVS tanks.