Receptuur van: Menu mei 2013

Aantal personen

 • 15 personen

Ingrediënten

  CHORIZO

  • 200 gram CHORIZOWORST
  • 50 gram MALTOSEC (SOSA)

  MARSHMALLOW

  • 200 gram PASSIEVRUCHTPUREE
  • 75 gram SUIKER
  • 6 Blaadjes GELATINE
  • 20 gram EIWITPOEDER

  Omschrijving

  Chorizo

  Snijd de chorizo in flinterdunne plakjes op de snijmachine. Leg de plakjes op keukenpapier en droog ze 2 uur in een oven van 90°C. Maal de chorizo tot poeder in porties in de koffiemolen met Maltosec. Voeg telkens een lepel Maltosec toe tot een poeder ontstaat. (Eventueel staat deze poeder al klaar.)

  Passievruchtmarshmallow

  Verhit de passievruchtpuree met suiker tot 60°C en roer tot alle suiker opgelost is. Roer de geweekte gelatine erdoor tot het opgelost is. Koel af in ijswater. Doe de massa in de mixer en voeg al kloppend het eiwitpoeder toe. Klop tot een luchtig stijf schuim ontstaat. Spreid het schuim in een laag van 3 cm in een met folie bedekte bak en laat opstijven in de koeling.

   Eindbewerking en presentatie

  Snijd de marshmallow in blokjes van 3 cm en bestuif ze aan alle kanten met chorizopoeder. Leg 2 marshmallows op een bord en sprenkel wat poeder over het bord.

  We drinken erbij:

  Galleria, Vino Spumante – Dolce Rosso

  Galleria Spumante Dolce Rosso is een rode, mousserende, zoete wijn uit Veneto die slechts in kleine hoeveelheden wordt geproduceerd door Masottina. En dus nog minder wordt geëxporteerd. De zachte, fruitige wijn is heerlijk bij desserts en fruit maar ook mooi als feestelijk aperitief of gewoon zo maar. Gepresenteerd in champagneflutes maak je met deze wijn una bella figura. Geproduceerd uit de beste druiven van de Pinot Noir, Raboso en andere rode druiven en witte van wijngaarden in Oost Veneto. Rode vinificatie, gisting bij een gecontroleerde temperatuur met geselecteerde gisten. De gisting vindt plaats bij lage temperatuur. Bij het zoet en zuur van het gerecht een uitstekende combinatie en door zijn lage alcoholpercentage makkelijk op te volgen door de volgende wijn.