Receptuur van: Menu november 2012

Aantal personen

  • 15 personen

Ingrediënten

    Tortellini

    • 200 gram bloem
    • 2 eieren
    • 1 el Olijfolie
    • 250 gram kastanjechampignons
    • 1 tl truffelolie
    • 2-3 el aardappelmeel
    • 1 eierdooier

    Pompoensoep

    • 1 flespompoen
    • 3 el olijfolie
    • 2 sjalotten
    • 25 gram boter
    • 1,5 Liter groentebouillon
    • 75 mililiter slagroom

    Parmezaanchips

    • 6 el geraspte Parmezaanse kaas

    Cêpes

    • 15 eekhoorntjesbrood
    • bladpeterselie
    • 1 el olijfolie
    • 2 el boter
    • olijfolie

    Omschrijving

    Tortellini

    Doe bloem, eieren en olie in de bak van de Magimix. Draai er pastadeeg van en laat 30 minuten rusten.
    Hak de champignons fijn en bak ze in boter tot het vocht bijna helemaal verdampt is. Doe de champignons over in een kom. Breng op smaak met truffelolie en zout en peper. Roer aardappelmeel erdoor tot het geheel gaat binden. Maak er 15 balletjes van en laat even opstijven in de koeling.
    Rol het pastadeeg uit en steek er 15 rondjes van 15 cm uit. Druk een balletje vulling op een helft van elk rondje. Bestrijk de pasta rond de vulling met eierdooier en vouw het deeg over de vulling en vorm er halve maantjes van. Druk de randen goed op elkaar. Wikkel het halvemaantje rond je pink en druk de uiteinden op elkaar.

    Pompoenvelouté

    Schil de pompoen en snij het in stukjes. Snipper de sjalotten. Bak de sjalotten en pompoen in boter tot ze beginnen te kleuren. Schenk de bouillon erbij en laat zachtjes koken tot zacht. Pureer de soep in de Magimix. Zeef in een schone pan en voeg slagroom toe en laat opkoken tot het iets bind. Breng op smaak met zout en peper. Houd de soep heet.

    Parmezaanchips

    Verdeel de kaas in hoopjes op een siliconenmatje. Bak af in een oven van 160° tot goudbruin.

    Cêpes

    Snij het eekhoorntjesbrood in dikke plakken. Bak de plakken vlak voor het serveren in olijfolie en boter tot de randen goudbruin zijn. Breng op smaak met zout, peper en gehakte peterselie.

    Eindbewerking en presentatie

    Kook de tortellini 2 minuten in gezouten water. Leg een tortellino in een diep bord. Schenk de pompoenvelouté in het bord. Sprenkel wat olijfolie over de soep en garneer met eekhoorntjesbrood en Parmezaanse kaaschips.

    We drinken erbij :

    The Wolftrap, 2011. Viognier Chenin Blanc

    Wolftrap Blanc Boekhoutskloof, Zuid Afrika
    Bij de Pompoenvelouté met cêpes en tortellini van paddenstoelen past deze wijn met tonen van citrus, vanille, zoete kruiden en abrikoos, geweldig. Dankzij de variatie aan druiven zoals: Viognier, Chenin Blanc en Grenache Blanc. De laatste 2 druiven krijgen houtopvoeding. Viognier wordt bij de blend bijgevoegd.