Receptuur van: Menu februari 2013

Aantal personen

  • 15 personen

Ingrediënten

    Sardines

    • 1 kg sardines

    Persillade

    • olijfolie
    • 1/4 bos bos krulpeterselie
    • 2 teentjes knoflook
    • 1/2 bos koriander
    • 1,5 el râs el hânout classique
    • brickvellen

    Mayonaise

    • 1 eidooier
    • 1 el mosterd
    • 1 el azijn
    • 3 dl olijfolie
    • harissa

    Omschrijving

    Sardines

    Maak de sardines schoon en verwijder de graten en vinnen. Spoel de filets goed schoon. Maal de vis tot gehakt in de gehaktmolen.

    Persillade

    Hak peterselie, knoflook en koriander fijn en roer het samen met de râs el hânout door elkaar in een bekken. Voeg olijfolie toe tot een smeuïg geheel. Roer het visgehakt erdoor.

    Verdeel de farce over 8 brickvellen. Maak grote “loempia’s” van ongeveer 20 cm.

    Mayonaise

    Maak een mayonaise en breng op smaak met zout en harissa.

    Eindbewerking en presentatie

    Frituur de loempia’s in olie van 180° tot goudbruin en krokant. Snij de uiteinden van de loempia’s en vervolgens schuin in tweeën. Leg een loempia op een bord en decoreer met harissamayonaise.

    We drinken erbij:

    Gibault, Sauvignon Blanc2 011, Touraine, Val de Loire

    Touraine Sauvignon Blanc 2011, Domaine Gibault

    In het hart van de apellatie leidt Pascal Gibault, samen met zijn echtgenote en broer Bernard in de derde generatie dit wijnbedrijf. De wijngaarden tellen 18 ha en liggen langs de oevers van de Cher. De wijnstokken zijn gemiddeld 20 jaar oud. Handmatige pluk en vinificatie bij lage temperatuur resulteert in een zeer aromatische wijn met optimale fruitconcentratie. In de rondeur van deze wijn vind je een mooie aansluiting op het gerecht.