Receptuur van: Menu december 2010

Aantal personen

  • 15 personen

Ingrediënten

    Witte bonensoep

    • 1 Liter kippenbouillon
    • 250 gram witte bonen
    • 0,5 dl crème fraîche
    • 50 gram eendenlever, afsnijdsel van het hoofdgerecht
    • 2 el balsamicoazijn
    • 1 takje tijm
    • 0,5 bol knoflook
    • 0,5 ui
    • olijfolie
    • rode wijn azijn
    • tabasco
    • sojasaus
    • beetje slagroom

    Omschrijving

    Witte bonensoep

    De witte bonen, ui, tijm en knoflook gaar koken in de kippenbouillon. Wanneer de bonen gaar zijn, met de staafmixer er een gladde massa van maken en dit door een bolzeef wrijven. Opkoken en crème fraîche, eendenlever en azijn toevoegen. De eendenlever met de staafmixer glad draaien. Op smaak brengen met olijfolie, rode wijnazijn, tabasco, sojasaus en zout.

    Eindbewerking en presentatie

    De hete soep in de dispenser doen en in glaasjes gieten. Kleine beetjes soep met een scheutje room opschuimen met de staafmixer. Werk steeds met 2 pannen, waarbij de soep in de ene pan wordt opgeschuimd en vanuit de andere het schuim wordt verdeeld over de glaasjes.

    Tegelijk serveren met de rilette.

    We drinken erbij:

    SchäferFröhlich – Weissherbst Spätburgunder 2009

    Voor bij de terrine en de bonensoep
    “In Duitsland is er op dit moment niets spannender dan Weingut Schafer?Fröhlich”, schrijft Robert Parker. Het is de meest bleke rosé die je je kunt voorstellen en dat zet je direct al op het verkeerde been. Alles behalve een verlegen wijn. Hij heeft prachtig fijn rood fruit, veel sap, karakter en is heerlijk fris. (Weissherbst mag alleen van één druivensoort, in dit geval de Duitse Pinot Noir, gemaakt worden.)