Receptuur van: Menu september 2014

Aantal personen

  • 15 personen

Ingrediënten

    GROENTEN

    • 2 AUBERGINES
    • 2 COURGETTES
    • 1 RODE PAPRIKA
    • 1 GELE PAPRIKA
    • 3 UIEN
    • 2 takjes ROZEMARIJN
    • 1 Blaadjes LAURIER
    • OLIJFOLIE
    • PEPER EN ZOUT

    HAZELNOTEN

    • 200 gram HAZELNOTEN

    TAARTJE

    • BLADERDEEG
    • 1 bos BASILICUM
    • 4 EIEREN

    SALADE

    • RUCOLA
    • PETERSELIE
    • MUNT
    • DRAGONMOSTERD
    • OLIE
    • AZIJN

    Omschrijving

    Groenten
    Snij alle groenten in blokjes van 1 cm. Hak rozemarijn en laurier fijn en strooi over de blokjes groenten. Roer er olijfolie door tot alles bedekt is. Doe de groenten over in een gastrobak en gaar ze 30 minuten in een oven van 200°C. Roer regelmatig. Laat afkoelen. Breng op smaak met wat peper en zout.

    Hazelnoten

    Doe de hazelnoten in een bak en rooster ze 5 minuten in een oven van 200°C. Hak ze in niet te kleine stukjes.

    Taartje
    Snij de basilicum fijn en roer samen met de hazelnoten door de groenten. Klop de eieren met de staafmixer schuimig. Rol het deeg uit tot 5 mm. Beboter kleine rechthoekige bakjes, leg er bakpapier in en doe het bladerdeeg langs de zijden. Vul de bakjes met groenten en schenk de eieren over de bakjes.
    Salade
    Maak van de groente een minisalade. Meng dragonmosterd, olie en azijn tot een vinaigrette en maak daar de salade mee aan.

    Eindbewerking en presentatie
    Bak de taartjes 25 minuten in een oven van 180°C. Laat heel even afkoelen en haal ze uit de bakjes leg ze op de borden. Leg een klein plukje salade op het bord en dien op.

     

    foto 2

    FLEUR, rosé. De L’Aumarique

    Daar kiezen we niet vaak voor. Rosé moet je meestal jong drinken bij lekker warm weer, maar bij dit gerecht past het uitstekend. Heeft een mooie “bite”. 80% Grenache en 20 Cinsault. Heeft niet voor niks veel prijzen gewonnen. (Van Dick de Groot/ Nederlander die sinds 2000 in de provence zijn uiterste best doet om mooie wijnen te maken.