Receptuur van: Menu maart 2014

Aantal personen

  • 15 personen

Ingrediënten

    Tonijn

    • 900 gram tonijn
    • 3 nashiperen

    Marshmallow

    • 300 gram
    • 2 dl kokosmelk
    • 10 gelatineblaadjes
    • 2 eiwitten

    Vinaigrette

    • 50 mililiter sojasaus
    • 1 el gembersiroop
    • 25 mililiter mirin
    • 1 dl zonnebloemolie
    • 50 mililiter tomatensap

    Eindbewerking

    • korianderblaadjes
    • wasabinootjes

    Omschrijving

    Tonijn

    Snijd de tonijn en peer in 1 cm blokjes en zet koud weg.

    Marshmallow

    Breng suiker en kokosmelk aan de kook. Roer er de geweekte gelatineblaadjes door en laat afkoelen tot lauwwarm. Doe de eiwitten in de Kitchenaid mixer en klop tot schuim. Voeg de kokosmelk al kloppend toe en blijf draaien tot de massa is afgekoeld (minimaal 10 minuten) en schuimig is. Bekleed een bak met plasticfolie en strijk de marshmallow 1 cm dik uit. Laat in de koeling opstijven. Snij de marshmallow in blokjes van 1 cm.

    Vinaigrette

    Maak een gebonden vinaigrette met behulp van de staafmixer. Breng eventueel op smaak met zout.

    Eindbewerking en presentatie

    Doe de tonijn en peer in een kom en meng er voorzichtig de vinaigrette door. Maak een mooie compositie van alle ingrediënten op het bord. Versier met korianderblaadjes en wasabinootjes.

    We drinken erbij:

    Pinotage Blanc, Aaldering Vineyards & Wines

    We beginnen met deze volstrekt unieke wijn. Een witte wijn van de rode pinotage. Maar liefst zeven maanden werd de wijn sur lie opgevoed in een van de drie speicale baby-fermentatie tanks en verraste de zeer complexe Pinotage Blanc de (inter)nationale wijnwereld tijdens de Cape Wine Show in Kaapstad. Prachtige licht geel, koperen kleur. In de geur perzik, maar ook licht ziltig.