Receptuur van: Menu november 2012

Aantal personen

  • 15 personen

Ingrediënten

    Toast

    • ciabatta brood uit de diepvries
    • geklaarde boter
    • aluminiumfolie

    Mayonaise

    • 100 gram gerookte viskuit
    • citroensap
    • 2 dl druivenpitolie
    • 1 heel ei
    • 1 bakjes anise blossom
    • 1 bakjes rucola cress
    • 1 bakjes scarlet cress
    • azijnpoeder

    Omschrijving

    Toastje

    Snij het brood eerst doormidden. Snij daarna het brood in de lengte in dunne plakken op de snijmachine. Snij de plakken in stukken van 5×10 cm. Kwast de plakjes in met boter en strooi er een beetje zout op. Maak rolletjes ter dikte van een potlood van alufolie. Leg de rolletjes folie op een bakplaat en daarop de plakjes brood. Probeer de sneetjes “golvend” te maken. Bak de plakjes brood krokant in een oven van 160°.

    Mayonaise

    Maak mayonaise van het ei, het citroensap en de druivenpitolie met de staafmixer. Voeg de gerookte viskuit toe en maak op smaak met zout en citroensap. Doe in een doseerfles.

    Eindbewerking en presentatie

    Breng dotjes mayonaise aan op de toastjes. Verdeel de bloempjes en cress over de toastjes. Sprenkel een beetje azijnpoeder over het geheel. Eet de toastjes met de hand.

    We drinken erbij :

    Moncontour Brut
    Goed begin van de avond met een mooi alternatief voor Champagne. Uit de Loirestreek. Van 100% Chenin Blanc.