Receptuur van: Menu januari 2011

Aantal personen

  • 15 personen

Ingrediënten

    Uien

    • 6 uien

    Beslag

    • 225 gram bloem
    • 2 tl zout
    • 1 tl bakpoeder
    • 1 tl kurkuma
    • 1 tl venkelzaadjes
    • 1 tl komijnpoeder
    • 1 groen pepertje
    • 0,5 bos korianderblad
    • water

    Omschrijving

    Uien

    Snij de uien in dunne ringen op de snijmachine
    (stand 1) en haal de ringen uit elkaar. Doe ze over in een groot bekken.

    Beslag

    Wacht met het maken van het beslag tot het laatste
    Moment anders wordt het plakkerig en de uien zacht!

    Zeef de bloem, zout, bakpoeder en kurkuma over de uiringen. Wrijf de zaadjes grof in de vijzel. Snij het pepertje zeer fijn. Hak de koriander klein. Doe de kruiden bij de uien. Meng alles goed door elkaar. Voeg zoveel water toe tot het beslag rondom de uiringen plakt.
    Verdeel het beslag in 30 koekjes op een bakplaat. Druk ze plat en maak ze mooi rond.

    Eindbewerking en presentatie

    Haal de koekjes van de bakplaat met een bakspatel.
    Frituur de koekjes 3-4 minuten in hete olie. Laat ze op keukenpapier uitlekken en strooi er iets Maldon zout over. Dien ze op met de komkommer met yoghurt en de yoghurtdrank.

    We drinken erbij:

    Rueda Verdejo 2009 D.O. Rueda Hermanos Lurton

    De inheemse verdejo druif profiteert van de koele nachten in de hooggelegen wijngaarden. Impressies van buxus, kruisbessen en grapefruit. Levendig en zeer fris in de smaak, lange finale met een bittertje. Het Rueda gebied, gelegen in de provincie Castilië-León in noordwest Spanje, wordt ook wel ‘het Loire gebied van Spanje’ genoemd. De karakteristieke druivensoorten die daar verbouwd worden zijn: de verdejo-, de viura- en de sauvignon blanc-druif.