Receptuur van: Menu januari 2011

Aantal personen

  • 15 personen

Ingrediënten

    Yoghurtdrank

    • 1 Liter Turkse 10% yoghurt
    • 6 dl water
    • 5 cm gemberwortel
    • 2 groene pepertjes
    • 1 tl komijnzaad
    • korianderblaadjes

    Eindbewerking en presentatie

    • ijsblokjes

    Omschrijving

    Yoghurtdrank

    Blender net zoveel water door de yoghurt tot het de consistentie van dikke melk heeft. Snij de groene pepertjes zeer fijn. Rooster de komijnzaadjes kort en vijzel ze grof. Rasp de gemberwortel op de Microplane. Doe alle ingrediënten in de Magimix en schuim op. Breng op smaak met zout. Zet in de koeling.

    Eindbewerking en presentatie

    Verdeel de yoghurtdrank over de glazen. Garneer met een korianderblaadje. Dien op met de uienkoekjes en en komkommer met yoghurt.

    We drinken erbij:

    Rueda Verdejo 2009 D.O. Rueda Hermanos Lurton

    De inheemse verdejo druif profiteert van de koele nachten in de hooggelegen wijngaarden. Impressies van buxus, kruisbessen en grapefruit. Levendig en zeer fris in de smaak, lange finale met een bittertje. Het Rueda gebied, gelegen in de provincie Castilië-León in noordwest Spanje, wordt ook wel ‘het Loire gebied van Spanje’ genoemd. De karakteristieke druivensoorten die daar verbouwd worden zijn: de verdejo-, de viura- en de sauvignon blanc-druif.