Zo maak je gevogeltebouillon

Ingrediënten voor 1 liter:  1 stuk soepkip (liefst van een oudere soepkip met veel vlieguren), olijfolie, 1 teen knoflook 1 prei (alleen witte gedeelte), 1 ui, 1 stengel bleekselderij, 2 dl droge witte wijn, 2 laurierbladen, 1 takje tijm, 2 takjes dragon, 4 gekneusde...

Sorbet

Om sorbet luchtig te krijgen is het raadzaam om in de ijsmachine de massa eerst tot bijna stand te draaien, vervolgens opgeklopt eiwit toe te voegen en vervolgens opnieuw tot stand te draaien.

Mayonaise maken

Nodig: 2 eierdooiers 1/2 eetlepel fijne mosterd 1 eetlepel witte wijnazijn 4 dl maïsolie witte peper uit de molen zout Meng de eierdooiers met de mosterd en de azijn. Voeg onder voortdurend kloppen met de garde de olie druppelsgewijs toe. Breng op smaak met zout,...

Een ei pocheren

Wil je een ei pocheren? Probeer dan eens het ei in een stukje ingevet plasticfolie te doen en dat (dichtgedraaid) in het hete water te leggen!