Nieuws over onze leden

Het bestuur nodigt u uit: De Nieuwjaarsborrel op 17 januari om 17 uur in de Koggestraat 9! De culinaire hapjes worden dit jaar verzorgd door Renee Meijer en Antoinette Roozeboom, ondersteund door onze kersverse chef Klaas Koornstra en zijn sous chef Ben Naardin. Zij zullen vanaf 12 uur in de keuk[...]
Weer 2 nieuwe chefs!

Weer 2 nieuwe chefs!

Afgelopen maand hebben Els Helderman en Klaas Koornstra met succes hun chefs examen doorlopen. Els werd ondersteund door Franca Blomjous, Klaas door Ben Naardin. Klaas imponeerde de jury vooral met zijn gebakken snoekbaars met oesters, zeekraal en een beurre blanc; Els maakte vooral indruk met een g[...]
No thumbnail available

Eric Heertje: Chef de Cuisine

We hebben weer een nieuwe Chef! Vandaag ging Eric Heertje op voor zijn chef's examen. Met zijn Beef Wellington maakte Eric grote indruk op de examencommissie. Verder had hij op het menu als voorgerecht: Ceviche van zeebaars; als tussengerecht Pompoencrème soep met spitskool no nem; en als nagerecht [...]
No thumbnail available

En het is een jongen!

Vandaag is Mike Leussink uit de brigade van Rob van der Mark geslaagd voor zijn chef's examen. Het bijzondere was dat hij het hele menu zonder enige assistentie heeft bereid. Het is toegestaan en volgens de wedstrijdleiding zelfs aan te raden dat de kandidaat een assistent aanstelt voor het s[...]
No thumbnail available

Personalia

We hebben onlangs weer een paar nieuwe leden mogen verwelkomen: Jorien Korting (keuken Franny Blauwendraat) en Richard Matchett (keuken Rob van der Mark). We hebben afscheid moeten nemen van een aantal trouwe leden waaronder: Kasper Smit (lid sinds 1991), Franz Fleissig (lid sinds 1985) en Joost [...]
No thumbnail available

In memoriam: Hans van den Oever

Met het overlijden van Hans van den Oever, op 4 juli 2013, heeft niet alleen de brigade van Jack Tazelaar, maar de hele CCA een bijzondere vriend, een vrolijke, inspirerende visionair en een voorbeeldig medemens verloren. Bij de gevoelens van verslagenheid en verdriet past ook troost, want elk detai[...]
No thumbnail available

We hebben er een nieuwe chef bij: Ank Lely

Op 20 april heeft ons bestuurslid Ank Lely met succes haar chefdiploma gehaald. Na een hele ochtend van voorbereidingen samen met Els Helderman, die haar bij deze gelegenheid assisteerde, diende Ank in de middag haar examengerechten op: Heldere Ossenstaartbouillon met ravioli Langzaam gegaa[...]
No thumbnail available

Bedankt Jaap!

Jarenlang heeft Jaap Hollenberg onze oude site actueel gehouden: recepten en foto's geplaatst, wijzigingen aangebracht, agenda's en verslagen gepubliceerd. Wij zijn hem daar heel dankbaar voor en we hebben hem tijdens ons lustrumfeest in het zonnetje gezet. Een nieuwe redactie (Jasper Beenakker, Kar[...]