Top amuses met kaviaar

Top amuses met kaviaar

CCAPosterAmuse Op zaterdag 22 november van 12.00 tot 16.00 in onze CCA vindt er een workshop plaats met als thema “Top amuses met kaviaar”. Al 2x keer werden door onze meesterchefs Maas, Faessen, Kaptein  de topamuses met veel succes bereid , nu met de toevoeging van...
Smoked Arbequina, toch eens proberen

Smoked Arbequina, toch eens proberen

In een oude uitgave van Elsevier van begin dit jaar kwam ik een culinair stukje tegen van Bram Hahn over een nieuwigheid van Valderrama: de Smoked Arbequina. Aanleiding om daar ook hier eens aandacht aan te besteden. Valderrama olie is bekend geworden omdat veel...
Wint Amsterdam opnieuw de CCN-bokaal?

Wint Amsterdam opnieuw de CCN-bokaal?

Na de zomer gaat ie weer van start: De tweejaarlijkse kookwedstrijd georganiseerd door CCN. Een uitgelezen gelegenheid voor driepersoons-kookteams om hun kunnen te tonen. In 2012 mocht het Amsterdamse team van Tom Kaptein de bokaal mee naar huis nemen. Dit jaar doen...
Workshop Wilde Gans

Workshop Wilde Gans

De wilde gans haalt geregeld het nieuws, is het niet de problematiek rond Schiphol dan wel de overbevolkte weilanden! Maar een gerookte ganzeborst of een gekonfijt pootje behoort tot een van de lekkernijen uit onze keuken. Onze kookleden/jagers Rien van Beek en Henk...
Workshop Pastei maken door André van der Woude

Workshop Pastei maken door André van der Woude

Na 2 succesvolle workshops paté en saucisson bereiden gaat onze chef André van der Woude met ons de keuken in voor het maken van onder meer een Engelse pie, ham pastei, een galantine en Italiaanse paté. Deze workshop waarbij je je eigen lekkernijen gaat maken vindt...

We Love Beef

In de keuken ligt voor de liefhebbers een gesigneerd (!) exemplaar van het Boek We Love Beef klaar. Het boek is samengesteld door de gevierde Chefkoks Alain Caron en Richard van Oostenbrugge. De laatste is bedenker van ons decembermenu, waarop we veel enthousiaste...