En het is een jongen!

En het is een jongen!

Vandaag is Mike Leussink uit de brigade van Rob van der Mark geslaagd voor zijn chef’s examen. Het bijzondere was dat hij het hele menu zonder enige assistentie heeft bereid. Het is toegestaan en volgens de wedstrijdleiding zelfs aan te raden dat de kandidaat...

Brouilly wordt Fleury

De Brouilly was zo`n groot succes, dat de hele voorraad is weggeklokt. Nu zetten we een minstens zo mooie wijn neer bij de kabeljauw. Rood bij vis! We houden ervan als er maar geen tanine in zit. En die vind je nauwelijks in een Beaujolais. De maker van deze wijn,...
Personalia

Personalia

We hebben onlangs weer een paar nieuwe leden mogen verwelkomen: Jorien Korting (keuken Franny Blauwendraat) en Richard Matchett (keuken Rob van der Mark). We hebben afscheid moeten nemen van een aantal trouwe leden waaronder: Kasper Smit (lid sinds 1991), Franz...
Sinterklaas workshop voor kinderen

Sinterklaas workshop voor kinderen

Op zaterdag 16 november is de Sint weer in het land! Dit gaan we natuurlijk culinair vieren! Exclusief voor kinderen van clubleden tussen 5 en 10 jaar organiseren we een gezellige middag in de keuken. Deze keer boetseren de kinderen een prachtig pietenhoofd op een...

Onze oude site is uit de lucht gehaald

Onze oude site is gehacked en besmet en zo is het dan in 1 keer afgelopen… Wie nu onze oude website wil bezoeken krijgt de mededeling dat de site besmet is. Dat proberen we zo snel mogelijk te verhelpen. Het is niet meer de moeite waard om de inhoud op de site...
Wat koken we in oktober?

Wat koken we in oktober?

Een prachtig menu deze maand van Luc Kusters, chefkok van Bolenius aan de Gershwinlaan in Amsterdam Zuid: Kreeft met pompoen Zeeduivel met tomaat Eend met blote billetjes in het gras Lavendelijs met venkelolie en doperwtencreme Bolenius kookt volgens de Nieuwe...

Top Amuses op zaterdag 19 oktober

Onder leiding van Leon Maas, Bert Faessen en kookkampioen Tom Kaptein worden tijdens deze workshop 15 amuses gemaakt. Geef je op voor deze culinaire middag door €26,- over te maken naar Rekening 5463425 ten name van Cuisine Culinair Amsterdam onder vermelding van Top...

In memoriam: Hans van den Oever

Met het overlijden van Hans van den Oever, op 4 juli 2013, heeft niet alleen de brigade van Jack Tazelaar, maar de hele CCA een bijzondere vriend, een vrolijke, inspirerende visionair en een voorbeeldig medemens verloren. Bij de gevoelens van verslagenheid en verdriet...